Активні канікули в Європі

Канікули – час, коли ми не тільки відпочиваємо, але й відкриваємо для себе нові місця. Аби не гаяти час вдома, учні вирушили в подорож старими, просякнутими історією та величчю, вуличками Будапешту, Відня та Кракова.

У перший день гуляли вуличками старовинного Кракова, захоплюючись величчю Вавельського королівського замку та містичними легендами про драконів, які стали символом міста. Цікаво було побачити згадку про рідний Дрогобич на одній з цеглинок, які вмуровані у стіні побіч сходів на згадку про міста, що допомагали відбудовувати замок.

Відень направду видався місцем королівської величі — Віденська державна опера, площа Марії-Терезії, собор Святого Стефана, музеї та монументальна архітектура — місто зберегло дух історичних епох.

Побували і в Технічному музеї Відня, ідея якого — демонстрація науково-технічного прогресу та еволюції техніки. Експонати не тільки розглядали, але й пробували практично застосувати.

Яскравим завершенням дня стали розваги у парку атракціонів Пратер. Відень з висоти пташиного польоту сяяв у своїй славі та величі!

Останній день подорожі на канікулах провели у Будапешті. Усі були просто в захваті від краєвидів Дунаю та Пешту з Рибацького бастіону, а сонячна погода додавала натхнення до нових пройдених кілометрів та вражень.

Згодом набігалися і надивилися досхочу в зоопарку, назбиравши яскавих моментів до скарбнички спогадів.

Після насиченого дня відпочили в басейні в м. Гайдусобосло. Термальні води стали приємним завершенням подорожі.

Кожен повернувся додому з приємними враженнями, знайшов нових друзів у поїздці та збереже спогади про шкільні канікули на далеке майбутнє, а досвід самостійних подорожей став корисним та незабутнім для наших мандрівників.

1 листопада 2023 року