Юні активні дрогобичани долучаються до формування планів розвитку громади на 2024 рік

Яким рідне місто бачать молодь та діти? Які проблеми порушують юнаки і юнки в час війни? Про це йшлося під час зустрічей учнів з очільником громади Тарасом Кучмою у ліцеях №1 та №2.

Оскільки при міській раді функціонує Молодіжна рада, яка генерує ідеї з розвитку молодіжної політики, такі зустрічі із міським головою є систематичними. Наразі молодь прагне реалізувати три проекти: «Форум про статеве виховання», «Курси етики для молоді та батьків» та «Українське кіно просто неба». Ці заходи заплановано на 2024 рік.

Так як наразі відбувається процес формування планів роботи місцевого самоврядування на наступний рік, міський голова проводить зустрічі не лише з мешканцями мікрорайонів, а й з учнями навчальних закладів громади.

Нам прогнозують складнощі з бюджетом у 2024 році, енергетичну кризу. Але життя у громаді триває. Тому нам важливо формувати пріоритетні та довгострокові плани. Для цього ми проводимо зустрічі з мешканцями не лише мікрорайонів, а й учнями шкіл. Нам важлива думка і бачення молоді щодо розвитку міста та громади, – наголосив міський голова Тарас Кучма.

Діти та молодь під час бесід цікавилися не лише розвитком молодіжної політики, проведенням заходів, а й порушували проблеми благоустрою та інфраструктури, цікавилися планами місцевого самоврядування щодо розвитку місць для дозвілля молоді, облаштуванням спортивних та дитячих майданчиків.

Позитивно й те, що діти цікавляться офіційною інформацією міста, тому в дискусії оперують фактами про те, що вже зроблено у місті та громаді.

Додамо, Молодіжна рада та Дитячий парламент беруть активну участь у формуванні молодіжної політики міста та проводять креативні заходи задля розвитку громади.

 

Офіційний сайт Дрогобицької міської ради