«Come together — 2023»

«Come together — 2023». Під такою назвою відбувся міжнародний молодіжний проєкт, у якому з 23 липня по 06 серпня брали участь 14 старшокласників нашого ліцею №2 м.Дрогобича та їхні ровесники з Польщі та Німеччини. Цьогорічна зустріч була ювілейною, оскільки наш ліцей впродовж 15-ти років підтримує партнерські стосунки з екологічним осередком Шпонс Гаус у м. Ґерсгайм (Німеччина), де традиційно відбуваються міжнародні зустрічі молоді.

Програмою проєкту передбачене не лише цікаве дозвілля молоді, але також двотижневий курс вивчення німецької мови. Учасники відвідали міста Німеччини Гайдельберґ, Заарбрюкен та столицю Франції Париж. Цікавою була екскурсія на підприємство фірми «Hager Group» у м. Бліскастель, яка є головним спонсором даного проєкту. На зустріч з молоддю трьох країн прибули Генеральний консул України в Німеччині Вадим Костюк, Генеральний консул Польщі в Німеччині Якуб Вавжиняк, міністерка культури та освіти у федеральній землі Заарлянд Крістін Штрайхерт Кліво, голова міста Ґерсгайм  Міхаель Кліво. Музичною окрасою зустрічі став виступ ансамблю «Збруч» із Тернополя.

Висловлюємо щиру подяку за гостинність та чудову організацію всім нашим друзям з осередку Шпонс Гаус та особисто директору закладу Доктору Єжи Венґжиновському.

Лариса Панькевич, Юлія Михайлишин