У ліцеї №2 розгадували таємницю забутого світу Ґардаріки

Третя у Дрогобичі презентація роману Вероніки Мосевич «Ґардаріка. Таємниця забутого світу» відбулася в актовій залі рідного для авторки ліцею №2. Хоча Вероніка Мосевич зараз проживає в Німеччині, та кілька разів на рік відвідує рідне місто і не могла обминути свою другу школу, де навчалася сама, яку закінчили її троє дітей, а зараз вчиться внук-третьокласник. Врешті, багато поколінь учнів другої школи пам’ятають і шанують вчительку української мови Марту Олексіїївну Стережило – маму Вероніки.

Роман «Ґардаріка. Таємниця забутого світу» став лауреатом престижної літературної нагороди «Коронація слова – 2020» у номінації «Романи» (відзнака «Міжнародне визнання»). Епоха Ярослава Мудрого, постать самого князя і його кохання до шведської принцеси Інґіґерд в романі змальовано з багатьма фактами, котрі суперечать офіційній історичній науці. Авторка кілька років досліджувала цю епоху і вважає, що пора багато чого міняти в наших поглядах на українську історію, адже в ній багато перекрученого на догоду різним завойовникам, які панували на наших землях.

Говорили про роман сама авторка, головний редактор цієї книги Марта Олексіїївна Стережило, було багато запитань від учнів. Оскільки Вероніка Мосевич є авторкою і виконавицею більше 500 пісень, то звучали і її пісні в авторському виконанні, які радо підспівували присутні в залі.

Перший тираж роману «Ґардаріка. Таємниця забутого світу», виданого «Клубом сімейного дозвілля», уже практично розпроданий, залишилися останні десятки книжок, які ще можна придбати в самої авторки та ще й із дарчим підписом. То ж не втратьте можливості поповнити свою бібліотеку цим насправді цікавезним романом (з усіма технічними питаннями можна звертатися до автора цієї статті). До речі, книга вже перекладена самою авторкою на німецьку мову і незабаром буде видана одним із австрійських видавництв.

Нещодавно надійшла ще одна приємна звістка: новий роман Вероніки Мосевич «Біжи, Мартусю», написаний на основі реальних фактів з життя родини письменниці в часи Другої світової війни і після неї, визнаний переможцем «Коронації слова -2021». Вітаємо нашу талановиту землячку і бажаємо нових творчих здобутків. Ну й, звичайно, з нетерпінням чекаємо цього роману на полицях книгарень.

 Ігор Качмарик, організатор зустрічі