Тринаціональна зустріч молоді у федеральній землі Саар (Німеччина)

Після дворічної перерви знову відновилися зустрічі німецької, польської та української молоді в екологічному осередку Шпонс Гаус у м. Ґерсгайм (Німеччина).

Двотижневе перебування учасників програми розпочалося із зустрічі високоповажних гостей трьох країн: Генерального консула України в Німеччині Вадима Костюка, Генерального консула Польщі Якуба Вавжиняка, а також міністерок освіти, культури та екології землі Саар. 

Програма перебування в мовному таборі була дуже насиченою. Крім занять з німецької мови ліцеїсти мали можливість брати участь у майстерках за інтересами (графіті, створення коміксів, їзда на велосипедах, бджільництво, плавання). Учні відвідали місто Трір, милувалися краєвидами краю Саар, здійснили незабутню поїздку до Парижу.

Дана зустріч відбулася за сприяння міністерства закордонних справ Німеччини, німецько-польського товариства співпраці молоді, фундації Петера та Луїзи Гаґер, які посприяли, щоби українські діти здійснили цю поїздку безкоштовно. 

Щиро дякуємо директору екологічного центру Доктору Єжи Венґжиновському, Гансу Болінґеру та всьому колективу осередку Шпонс Гаус за організацію проєкту та теплу атмосферу.

Директор ліцею №2 м. Дрогобича Лариса Панькевич