Півфінал проєкту «Молодь дебатує»

11 червня відбувся Всеукраїнський півфінал німецько-українського проєкту «Молодь дебатує». Путівку до цього етапу учениця нашого ліцею №2 м. Дрогобича Софія Ягоцька виборола ще в грудні на міжрегіональному турнірі у Львові.

Півфінал конкурсу відбувся в дистанційному режимі, що дозволило зібрати учнів з різних куточків України, а саме: з Харкова, Одеси, Києва, Львова, Житомира, Херсона, Краматорська, Слов’янська та інших. 

На урочисте відкриття національного півфіналу був запрошений німецький письменник, співрозробник відкритих парламентських дебатів та федерального конкурсу «Jugend debattiert» Ансгар Кемманн (Ansgar Kemmann), який привітав українських школярів. Із мотивуючою промовою виступила керівниця німецько-українських дебатів  Ольга Пішель, сказавши: «Слово – це зброя. І якщо ми будемо ним правильно користуватись, я впевнена, що це нам допоможе надалі. Свобода думки – це те, що відрізняє нас від країни агресора».

Темою гри півфіналу в категорії 8-9 класів було питання «Чи потрібно залишити можливість вивозу домашніх тварин без усього переліку документів з України в разі екстреної ситуації?». 

Гра була захопливою, із сильними суперниками, проте  учениця нашого ліцею Софія Ягоцька була у своєму виступі найбільш переконливою, аргументовано та чітко відстояла власну позицію в грі, судді оцінили її високий рівень підготовки та нагородили високими балами, обравши переможницею дебатного турніру. Учениця пройшла у Всеукраїнський фінал конкурсу.

Україна та юні українці непереможні.

                                          Дяків О.М,  Маланяк У. М