Міжрегіональний етап проєкту «Молодь дебатує»

16 грудня 2021 року в Ліцеї №28 ЛМР відбувся міжрегіональний турнір проєкту «Молодь дебатує» в Україні. За путівку до Всеукраїнського півфіналу змагалися школярі Вінницької, Львівської, Івано-Франківської та Хмельницької областей.

Реалізацію проєкту взяла на себе партнерська організація Internationales Haus Sonnenberg (Німеччина), яка сприяє міжнародному співробітництву та демократичній освіті. Проєкт проходить за фінансової підтримки Міністерства закордонних справ Німеччини і спрямований на розвиток демократії через навчання молоді критичному мисленню та толерантності, умінню дискутувати на суспільно важливі теми.

Дрогобицький ліцей №2 вдруге взяв участь у цьому турнірі. Наш освітній заклад представляли Ягоцька Софія (9-В клас) та Колодій Катерина (11-Б клас).  

 

Школярі дебатували у відповідних вікових категоріях на теми: 

для учнів 8-9 класів:

Чи варто ввести обов‘язкове використання велошоломів при пересуванні велосипедом та електросамокатом ?

для учнів 10-11 класів:

Чи слід скоротити кількість навчальних предметів під час дистанційного  навчання?

 

Дебати - це вміння комунікувати, правильно висловлювати свою думку та толерантно вислуховувати інших, але водночас вміти доказати свою позицію. 

Колодій Катерина достойно представила свій ліцей, показавши високі знання та обізнаність у даній темі, і зайняла почесне 2 місце поміж учнів 10-11 класів. 

Ягоцька Софія стала переможницею міжрегіонального турніру серед учнів 8-9 класів, здобувши путівку до Всеукраїнського півфіналу.

Вітаємо учасниць змагання з призовими місцями!!!

Маланяк Уляна