Молодь дебатує

Уже другий рік поспіль у стінах нашого ліцею відбувається шкільний турнір німецько-українського проєкту «Молодь дебатує». Його реалізацію взяла на себе громадська організація Internationales Haus Sonnenberg (Німеччина), яка вже з 1949 року сприяє міжнародному співробітництву та демократичній освіті, за методичної підтримки проєкту «Jugend debattiert» та фінансової підтримки Міністерства закордонних справ Німеччини.

Четверо гравців: Іваночко Вікторія (8-Б клас), Куцій Єва (8-Б клас), Дацюк Дарина (9-В клас), Ягоцька Софія (9-В клас) - дебатувати на тему «Чи варто ввести обов’язкове використання велошоломів при пересуванні велосипедом чи електросамокатом?». Під час гри  дебатантки показали обізнаність у цій темі, знання статистичних  даних, актуальних досліджень. Показали вміння працювати в команді й враховувати думку опонентів, поєднувати свої інтереси з інтересами інших. Це вміння є базою для спільних рішень та основою вільнодумної демократії. 

За чітко встановленими критеріями учасників гри оцінювало журі у складі Дяків О.М., Дідик Н.Б., Химич Г.О. та Колодій Катерини - дебатантки регіональних дебатів 2020 року, учениці 11-Б класу. Слідкувала за дотриманням регламенту турніру Тершак Ю.М.

Ведучою змагань була Маланяк У.М., яка підтримувала хід гри, розповіла правила дебютного турніру та залучила глядачів до обговорення суперечливого запитання.

Ягоцька Софія найбільш переконливо аргументувала свою думку та позицію і стала переможницею шкільного дебатного турніру. Наступним етапом є міжрегіональний турнір, який відбудеться у м. Львові.

Побажаймо успіхів переможниці!

Дяків О.М. та Маланяк У.М.