Пам’ятаємо, шануємо, прославляємо

14 жовтня – День Покрови Пресвятої Богородиці, День козацтва, УПА, День Захисника та Захисниці України.

Упродовж століть наша держава боролася за свою незалежність, за своє право жити у вільній, демократичній країні, де найвищою цінністю є людське життя. І мільйони таких життів було втрачено в цій складній, драматичній, але водночас величній боротьбі.

На жаль, ця боротьба продовжується і сьогодні. І нині  ми втрачаємо людські життя. І в сучасній Україні чоловіки і жінки, хлопці й дівчата стають на захист своєї держави. Українська земля й надалі народжує, плекає і приймає в своє лоно Героїв, яких ми не маємо права забути.

 У ліцеї №2 Дрогобицької міської ради була проведена низка заходів з відзначення цієї знаменної дати

У рамках акції «Захисникам України наша подяка» ліцеїсти зібрали та відправили в Центр волонтерства солодощі для українських воїнів та мішки, які так потрібні їм для укріплення військових позицій. Учні молодших класів стали учасниками Всеукраїнської акції «Привітай воїна зі святом», організованої ВІ «Активна Громада»,  і відправили нашим захисникам та захисницям свої малюнки та листи з найщирішими словами подяки.

В актовій залі ліцею відбулася зустріч з кіборгом Олегом Мулярчуком, під час якої учні 10,11 класів переглянули фільм «Останній медик терміналу», який не залишив байдужим жодного, хто був присутній на цій зустрічі. Цей захід був організований учителем української мови та літератури Качмариком І.М.

Учні ліцею разом з педагогом- організатором Романів Н.А віддали шану випускнику школи, загиблому воїнові АТО Івану Ісику, запаливши лампадки біля Меморіальної дошки та поклавши квіти до могили Героя. 

Учні 8-В класу разом зі своїм класним керівником Угрин У.В. віддали шану  полеглим захисникам України, поклавши квіти до братської могили , де знайшли свій останній спочинок члени ОУН-УПА, які не хотіли здатися живими в руки енкаведистів у 1946 р.в с. Уличному і під спів гімну підірвалися.

З подарунками та щирими вітаннями завітали ліцеїсти   до військовослужбовців військової частини на вул. Трускавецькій (Учнівський парламент) та військової частини на вул. Спортивній (8-Б клас).

Велика шана і щира подяка захисникам і захисницям України усіх поколінь!

Не за золото, розкіш і славу,

Ви повстали в затяжній борні,

А за Богом дароване право

Жити вільно на рідній землі.

                                                                                            Живчин Д.О.