Форум учасників пілотного експерименту НУШ "Агенти змін"

Форум учасників пілотного експерименту НУШ "Агенти змін"

Щорічний форум учасників пілотного експерименту НУШ "Агенти змін" зібрав 28 листопада 2019 року в Києві творчі команди шкіл, які зважились у 2017 році спільно розпочати реалізацію реформи загальної середньої освіти. Серед них - команда Дрогобицького ліцею №2 у складі директора ліцею Лариси Панькевич та вчителів початкових класів Уляни Ільчишин та Орести Флюнт.

На загальній панелі разом з Міністром освіти і науки України Ганною Новосад, заступником Міністра Любомирою Мандзій, координатором із навчально-методичного супроводу НУШ Романом Шияном, керівником освітніх ініціатив The LEGO Foundation в Україні Оксаною Ромою було проаналізовано результати пілотування НУШ в початкових класах та візія переходу до базової школи. Також наголошувалося на важливості командної роботи в проєктному експерименті та можливості долучити вчителів до нових форм професійного розвитку.

Робота в секціях дала можливість проаналізувати нові ідеї для освітнього середовища, заглибитися в особливості системи оцінювання молодших школярів, обговорити різні підходи до інтеграції, оцінити міжнародний досвід діяльнісного підходу в навчанні.

Зустріч з друзями і однодумцями на форумі ще раз доводить, що над реформою освіти працює величезна кількість небайдужих людей. Але попереду ще багато роботи на всіх рівнях. Успіху нам усім!