‘’Передвиборча кампанія на посаду гетьмана Української Держави’’ проєкт з історії у 8 - х класах.

‘’Передвиборча кампанія на посаду гетьмана Української Держави’’ проєкт з історії у 8 - х класах.

  21 травня у нашому ліцею був дуже важливий та насичений подіями день. Та особливі емоції та ,,пристрасті ,, вирували у 8 -Б та у 8 - В класах. Адже в них розгорнув серйозну роботу виборчий штаб декількох кандидатів на посаду гетьмана Української Держави. У вас напевно вже з’являються запитання? Яка Українська Держава? Які вибори ? Який гетьман?. Отже про все по порядку.

     Справа в тому , що таким було завдання проєкту з історії. Ми перенеслися в 17 ст. та уявили , що нам таки вдалося здобути та створити Українську Державу( адже такий досвід в нас  справді був хоч і недовго). І тепер відбуваються вибори на найвищу посаду в цій країні - гетьмана. Серед відомих нам історичних діячів: Б.Хмельницького, І. Виговського, П. Дорошенка та І. Мазепи. 

Завдання  команди полягало в тому ,щоб підготувати передвиборчу програму свого кандидата.Рекомендовано орієнтуватися в своїй роботі на запропонований  план. 

1.  Слоган вашої передвиборчої кампанії

2.      Інформація про вашого кандидата:

2.1   походження

2.2   освіта

2.3   кар'єра

2.4   сім'я

2.5   досягнення

3.      Спираючись на історичні факти,  довести чому саме ваш кандидат повинен виграти .

Конкуренти можуть підготувати компромат на вашого клієнта. Передбачте це та належно підготуйтеся !

Шляхом таємного голосування буде визначено команду переможця. 

    Результат перевершив навіть мої очікування! Чого в нас тільки не було! Гречкою нас намагалися підкупити, влаштовували навіть театралізовані дійства та приносили смачненьке для ефективної роботи команди свого кандидата. Та найбільше, мене особисто вразило скільки різних цікавих історичних фактів та інформації було відшукано. А на добре знані речі діти змогли подивитися під іншим кутом. 

  Діти я вам дякую !!! Ви надихаєте, ви окриляєте!. Адже в такі моменти я розумію як сильно люблю свою роботу …..і історію. Ви готові виходити ‘’з зони комфорту’’ не просто щось там зубрити чи відсиджувати, а показувати які ви творчі ,креативні та готові до змін. 

  Далі буде…..:) А поки що гарних та веселих канікул!

     Вчитель історії          Денькович М. М