Зустріч з міським головою в рамках нового проєкту

Зустріч з міським головою в рамках нового проєкту

2 вересня в актовій залі ліцею №2 стартував масштабний проєкт «Випускники та батьки ліцею №2 в боротьбі за Україну», приурочений 30-літтю нашої Незалежності. Здобувши (чи точніше відновивши) в 1991 році таку омріяну свободу й державність, уже покоління наших сучасників змушене відстоювати свободу та європейський вибір на революціях, зі зброєю в руках захищати суверенітет і територіальну цілісність Української держави від зазіхань північного сусіда. Серед героїв сучасності є чимало й колишніх учнів другої дрогобицької школи, колишніх і теперішніх батьків наших ліцеїстів. Ближче пізнати героїв сучасності, які пов’язані з нашим навчальним закладом, і є головною метою нового проєкту. Чи не найвідомішим серед них є батько учня сьогоднішнього 10-Б класу Тараса Кучми, міський голова Дрогобича і голова Дрогобицької об’єднаної територіальної громади Тарас Ярославович Кучма. Саме з ним і відбулася перша зустріч старшокласників у рамках нового проєкту.

Нагадаємо, що Тарас Кучма - лікар анестезіолог-реаніматолог, відомий громадський діяч, у 2013-2014 рр. - голова ГО «Дрогобицький Майдан», у 2014-2015 рр. - боєць-доброволець, офіцер групи оперативного призначення «Розвідка», начальник медичної служби Першого батальйону Національної гвардії України ім. С.Кульчицького. Нагороджений численними бойовими відзнаками.

Відбулася зацікавлена бесіда про політичну ситуацію в Україні та перспективи подолання російського агресора. Український народ ніколи не здасться на милість жодного завойовника. При цьому не обов’язково стояти на передовій, адже кожен з нас (навіть сидячи за шкільною партою) може брати посильну участь у захисті рідної держави. Головне не бути пасивними і не втрачати віри в перемогу. А ще не втрачати гідності, не пливти за течією, любити себе, а тоді любитимеш і ближнього, і Україну.

Звичайно, в питаннях із залу піднімалося й багато злободенних проблем життя нашого міста: вирішення питання зі сміттєзвалищем і переробкою сміття, відновлення стадіону (міський голова запевнив, що в 2023 році стадіон запрацює), міських парків ім. Богдана Хмельницького, «новонароджених», Івасика-Телесика (який планують перейменувати на парк ім. генерала Сергія Кульчицького), ремонт вулиць, підготовка до святкування ювілейного Дня міста… Майже півторагодинна зустріч промайнула, як одна мить. А далі знову до роботи, бо, як сказав Тарас Кучма, «хто, як не я, хто, як не ми?..»

Ігор Качмарик