Вітаємо учасників курсу «Цифрові права та безпека дітей»

Вітаємо учасників курсу «Цифрові права та безпека дітей»

Кожного дня ми проводимо багато часу в соціальних мережах та Інтернеті. А діти та підлітки майже там живуть. Чи знаємо ми, з якими загрозами вони стикаються у віртуальному просторі? Чи вміємо їх захищати? А вони себе?

Відповіді на ці питання учні ліцею №2 знайшли на уроках інформатики під час проходження онлайн-курсу “Цифрові права та безпека для дітей”. Це перший в Україні онлайн-курс про цифрові права для дітей, присвячений формуванню цифрових навичок, критичного мислення, навичок безпечного користування найпопулярнішими соцмережами та Інтернетом загалом. Створений за підтримки Європейською Союзу.

Навчальний курс допоміг дітям дізнатися про те, як працюють алгоритми та політики Instagram, Youtube, TikTok, як використати критичне мислення і опанувати сучасні технологічні інновації, як бачити фейки серед щоденного потоку новин та інших публікацій, дізналися, який пароль є безпечним та як захистити свої акаунти в соціальних мережах від зламу та витоку інформації. Сім коротких відео, чеклісти, меми, ігри та цікаві завдання. А в кінці сертифікат.

Захищайте свої цифрові права!

Учителі інформатики