Наші учениці взяли участь у регіональному дебатному турнірі за форматом «Британські парламентські дебати»

Наші учениці взяли участь у регіональному дебатному турнірі за форматом «Британські парламентські дебати»

Всеукраїнська ініціатива «Активна Громада» 15 квітня 2021 р. провела в Дрогобичі (на платформі ZOOM) регіональний дебатний турнір за форматом «Британські парламентські дебати». Такі дебати з політичних реформ ВІ «Активна Громада» організовує вже 4 роки поспіль. Цьогоріч цей турнір відбувся в 30 містах України. Нагадаємо, що захід проводиться в рамках проєкту «Право вибору», що підтримується Національним демократичним інститутом (NDI) за фінансування наданим Агентством США з міжнародного розвитку.

Учениці-десятикласниці нашого ліцею №2 Ніколаєнко Єлизавета та Колодій Катерина з 22 по 26 березня пройшли навчання з підготовки до дебатного турніру, а вже у двох дебатних іграх та в фіналі з готовністю виступила Президент ліцею Ліза Ніколаєнко. Тема фіналу звучала так : «Участь молоді у формуванні політики (забезпечення молодіжних квот у партійних списках)».

Дрогобицькі дебатери були об’єднані у вісім команд.  Команда “Солевари” (Ніколаєнко Єлизавета (Ліцей №2) і Грицик Юліана (Дрогобицький механіко-технологічний коледж )) в результаті зайняла четверте місце. Єлизавета окрім здобутих знань та практичних умінь отримає сертифікат на книги та інші цінні призи від «Активної Громади».

Закликаємо якомога більше молодих людей залучатися до дебат-інтелектуальних  ігор, які розвивають критичне та аналітичне мислення шляхом дискусії навколо однієї теми. По всьому світу дебати використовують для удосконалення культури ведення дискусії та розвитку демократичних цінностей.

Довідка: Британський формат парламентських дебатів був створений на початку XX століття у Великобританії. Сьогодні цей формат найбільш широко представлений у Великобританії та Ірландії, а також в інших країнах Європи. Він є офіційним форматом міжнародних турнірів і є моделлю британського парламенту, в якому дві команди грають за уряд і дві за опозицію. Кожна команда складається з двох гравців, які намагаються переконати у своїй правоті суддю. 

Уляна Угрин