День цивільного захисту

4 травня у ліцеї №2 під керівництвом фахівця з питань ЦЗ ліцею, заступника директора з навчально-виховної роботи Дяків О.М. було проведено низку заходів до Дня цивільного захисту з метою навчання учнів правилам безпеки і дій у надзвичайних ситуаціях. Один з цих заходів - зустріч з військовою медикинею Емою Поповою, яка поділилася своїм досвідом і знаннями щодо надання допомоги в разі виникнення надзвичайної ситуації.

Учитель природознавства Стельмах В. Р. з учнями 5-х класів створювала комікси на основі книги «Мінна безпека не без ПЕКа», що сприяло вивченню правил поведінки під час знаходження в зоні можливого розміщення мін.

Учитель трудового навчання Явір В.В. і вчитель фізкультури Фляга І.С. провели бінарний урок «Умілі руки - безпека життя», до якого були залучені учні 7-8 класів.

До ліцею також завітав Свястин Б.Р., який із працівниками 2-го спеціального центру ДСНС провів прес-клуб на тему: «Порядок дії населення в разі виявлення підозрілого об'єкта, вибухонебезпечного предмета».

Учні дев‘ятих класів відпрацювали практичні дії по сигналу «Увага!», «Увага всім!», «Пожежа!» і загасили імпровізовану пожежу.

Учителі фізкультури Дундер М.П., Фляга І.С., Михальцевич Р.В. провели комбіновану естафету для учнів 9-х класів, що допомогла засвоїти правила безпеки під час виконання фізичних вправ.

Класні керівники протягом дня проводили вікторини з правил поведінки при виявленні вибухонебезпечних предметів «Мінна безпека. Правила має знати кожен!», що сприяло закріпленню отриманих знань та вмінь учнів з цієї теми.

Усі ці заходи були дуже цікавими та корисними для учнів. Висловлюємо подяку директору ліцею №2 Панькевич Л.І. за патронат і всім, хто долучився, та чекаємо на перемогу України. Свідома молодь — майбутнє країни. Слава Україні!

 

Педагогині-організаторки Малиш К.І., Скочук І.