День цивільного захисту в ліцеї №2

Щороку, зазвичай у квітні, у всіх навчальних закладах нашої держави проводиться День ЦЗ. У військовий час День цивільного захисту набув особливої актуальності, оскільки саме мирне населення часто стає жертвою дій російських військових. Важливо звернути увагу на власну підготовку та скористатися можливостями, які збільшать знання та навички для захисту в небезпечних ситуаціях.

Цьогоріч День цивільного захисту пройшов 17 квітня і був у нашому ліцеї №2 насичений різноманітними заходами. Як завжди, почався День зі збору керівного складу та огляду невоєнізованих формувань. На пресклубі для старшокласників відбулася зустріч з працівниками 2-го спеціального центру ДСНС. Говорили про дії населення в разі виявлення вибухонебезпечних предметів.

Відбулися уроки «Захисти своє життя» (2-Г клас), «Запобігти, врятувати, допомогти» (3-В клас), «Правила безпеки знай – в біду не потрапляй» (3-Г клас), «Простір безпеки» (8-В клас), «На дворі уважним будь – про безпеку не забудь» (2-А клас), «Мінна безпека: типи мін та їх особливості» (1-А клас), «Дивись під ноги, дій обережно!» (2-В клас), «Мінна безпека» (3-А клас, 4-і класи), «Надзвичайні ситуації в приміщенні» (1-В клас), «Цивільний захист – безпечна поведінка дітей під час війни» за методикою СООП (7-А клас). Урок-практикум «Допоможи собі і другові» (моделювання ситуацій з надання першої допомоги) провела головний майстер-сержант Служби ЦЗ фельдшер-рятувальник Марія Рихтицька.

Презентацію «Обережно – міни» переглянули діти 1-Б класу, мультфільми про знаменитого пса Патрона - школярі 1-Г класу. Захопили учнів інтерактивна вікторина «Мінна безпека» (6-В клас), квести «Помічай, упізнавай, поводься безпечно» (2-Б клас), «Експеримент Оппенгеймера: ключ до цивільної безпеки» (8-А клас), гра для четвертокласників з правил мінної безпеки «Провідник безпеки».

Класні керівники 5-их класів провели тренінг «SOS: правила виклику рятувальних служб», наша медик Руслана Войціховська ознайомила десятикласників з правилами надання долікарської допомоги при отруєнні аміаком, фосфором. Восьмикласники побували на практичному тренінгу з надання першої домедичної допомоги, який провели інструктори екстреної медичної допомоги та медичних катастроф.

А ще протягом дня відбувалися спортивні естафети, розваги для учнів 3-іх, 4-их, 7-их класів, військово-прикладна фізична підготовка для десятикласників «Юнацький резерв», відпрацьовувались практичні дії по сигналу «Увага всім! Пожежа!». Школярі представляли свої плакати, малюнки, лепбуки на тему «Основні правила мінної безпеки».

Оперативно і злагоджено відбулася екстрена евакуація учнів, вчителів та технічного персоналу з приміщення ліцею.

За підсумками проведення Дня ЦЗ наш ліцей оцінено на відмінно. Дякуємо всім, хто долучився до заходів цього дня. Дай Бог, щоб здобуті знання не часто пригоджувалися в реальному житті, але пам’ятаймо, що, хто навчений, той захищений.