Свято першовересня в ліцеї №2

Свято першовересня в ліцеї №2

Осінь величава одягла намисто,

Принесла в ліцей наш свято урочисте…

Саме такими словами розпочалося урочисте дійство до Дня знань у ліцеї №2 м. Дрогобича. У святково прибраній актовій залі зібралися найстарші та наймолодші учні ліцею – одинадцятикласники та першокласники. Оплесками та урочистою мелодією всі присутні вітали іменинників свята – юних першокласників.

Велично прозвучав Гімн України. Із трепетом в душі кожен виконував головну пісню нашої держави. Свяченою водою та молитвою поблагословили учнів та вчителів на успішний навчальний рік отці Іван Стебівка та Олег Турків. Сердечно привітала зі Святом знань учнів-першокласників, випускників, учителів, батьків директор школи Лариса Іванівна.

         На святі прозвучали дзвінкоголосі пісні про Україну (виконували Гасій Тетяна,  дует у складі Вихованець Христини та Іванішин Анастасії), про першокласників (Андрієвська Єлизавета, учениця 1-Б класу). Запальними танцями вітав усіх учасників свята зразковий ансамбль пісні і танцю «Калиновий цвіт». Після привітань одинадцятикласників учні-першокласники отримали в подарунок жовто-блакитні прапорці та настанови від своїх старших друзів – бути відповідальними та наполегливими, щоб стати гідними громадянами вільної, незалежної  України.

         Зворушливим був той момент, коли під мелодію «Пісні про другу школу» одинадцятикласники та першокласники разом кружляли в танку і на завершення привітно помахали усім кульками і прапорцями.

         І ось найурочистіша мить святкового дійства: дзвенить Перший дзвоник. Виконали цю почесну місію випускники ліцею Колодій Катерина і Курлятович Василь та учні-першокласники Бейзик Вероніка і молодший братик випускника Курлятович Максим.

А ще були цікаві розваги для наймолодших школярів, які підготували  й провели учні-одинадцятикласники.

         Навчальний рік розпочався! Хай буде він успішним, радісним і мирним для наших ліцеїстів та всіх школярів України. Учіться, діти, на радість батькам, на благо рідного краю!

 

Дарія Живчин, Ігор Качмарик, світлини Наталії Романів