«Тиждень Європи - 2023»

«Тиждень Європи - 2023» - під такою назвою відбувся тринаціональний проєкт, у якому з 07.05 по 12.05 брали участь 13 старшокласників нашого ліцею №2 м. Дрогобича. Молодь з України, Польщі та Німеччини традиційно зустрілася в екологічному осередку Шпонс Гаус (земля Заарлянд, Німеччина).

Працюючи в інтернаціональних групах, учасники проєкту досліджували проблеми, які мають їхні міста, регіони, країни, світ у цілому та можливість їх вирішення. Відвідавши Європейський квартал у м. Стразбурґ, проєктанти спробували себе в ролі представників партій, відповідальних за процеси, що відбуваються на Європейському континенті. Важливою темою проєкту також були 17 цілей сталого розвитку до 2030 року, які стосуються кожного жителя планети.

У гості до учнівської молоді завітали директор місцевої школи п. Ґюнтер Клеменс, голова територіальної громади доктор Теофіль Ґалльо, мер м. Ґерсгайм п. Мікаель Кліво.

Змістовне дозвілля, відвідини місцевої школи, виїзд до Франції та Заарбрюкена, спільне приготування страв та декорацій для євровечірки, цікаве спілкування з ровесниками - ці незабутні враження надовго залишаться у пам’яті ліцеїстів.

Незавершена будівля Європарламенту символізує його відкритість до інших країн. Сподіваємось, що наша Україна найближчим часом приєднається до товариства 27-ми держав Європейського Союзу і тим самим зреалізує мрію багатьох українців.

Дякуємо всім, хто долучився до організації та проведення проєкту.