Featured

Гартуємо тіло і дух

10-12 вересня учні 6-11 класів ліцею №2 мали можливість відпочити і набратися духовних та фізичних сил на території центру національно-патріотичного виховання ім. Кирила Осьмака в мальовничому селі Сприня Самбірського району. Саме тут в умовах глибокої конспірації 11-15 липня 1944 року під охороною відділів УПА відбулися Установчі збори Української Головної Визвольної Ради – найвищого керівного органу Українського Народу на час революційної боротьби, утвореного з ініціативи УПА та ОУН(б). Метою організаторів було створення ширшої суспільно-політичної бази для боротьби збройного підпілля проти німців і більшовиків. Головою УГВР було обрано Кирила Осьмака – діяча УНР, а віцепрезидентом Василя Мудрого. На зборах був затверджений текст Присяги вояка УПА. Більшість членів УГВР в Україні загинула або була заарештована, але вони стали прикладом об’єднання українського народу задля боротьби проти двох тоталітарних систем, заради  нашого майбутнього.

Саме в цьому історичному місці ліцеїсти мали змогу дізнатися багато нового з нашого недавнього минулого, провели низку спортивних турнірів, естафет, співали патріотичні пісні, розучували танці, а ввечері просто відпочивали під час дискотеки.

Зараз знову йде боротьба за право називатися українцями, і наш обов’язок – пам’ятати події минулих років, гідно вшановувати героїв та служити Батьківщині кожен на своєму місці.