Фестиваль робототехнічних рішень «Майстерня майбутнього»

9 травня в Ліцеї №2 Дрогобицької міської ради Львівської області відбувся фестиваль робототехнічних рішень «Майстерня майбутнього». У галузі робототехніки наш ліцей активно працює вже більше чотирьох років, відколи  серед 1167 освітніх закладів України став переможцем серед гранту Class Pack, який розроблений для залучення дітей до STEM-напрямку в освіті, надихає вивчати технології, математику, програмування, інженерію, залучає до програми-конкурсу FIRST LEGO League, яка ґрунтується на знаннях з робототехніки.

Крім нашого ліцею, учасниками фестивалю були учні Ліцею №4 імені Лесі Українки, Ліцею №3 імені В’ячеслава Чорновола, Стебницького Ліцею №7, вихованці Будинку науково-технічної творчості учнівської молоді міста Дрогобича, Genius Академія м. Трускавця та Академія ІТ–STEP м. Дрогобича, у яких також започатковано вивчення основ робототехніки.

Ведучі свята для учасників фестивалю створили неймовірну атмосферу, веселий настрій та позитивні емоції. Цікаві загадки, веселі роборуханки, танцювальні флешмоби, тематичні фотозони. Талановиті та креативні винахідники здивували гостей фестивалю своїми проєктами та розробками. Команда «Robo_Dro» ліцею №2 та команда «Funny Pixels» ліцею №4, які стали переможцями Всеукраїнського відбіркового турніру FIRST LEGO League, презентували змагання роботів Креативне представлення своїх творчих, оригінальних проєктів дали змогу всім учасникам поринути в захопливий та загадковий світ інноваційних технологій.

Високо оцінили учнівські напрацювання в робототехніці почесні гості фестивалю з Дрогобицької міської ради, Дрогобицької районної військової адміністрації, Центру професійного розвитку педагогічних працівників.

Усі проєктанти були нагороджені сертифікатами та солодощами. Дякуємо директору нашого ліцею Панькевич Ларисі Іванівні за підтримку у впровадженні робототехніки та STEM-напрямку.