ХХХ зʼїзд Асоціації українських германістів

Упродовж 29-30 вересня 2023 року у Львівському національному університеті імені Івана Франка відбувся ХХХ ювілейний зʼїзд Асоціації українських германістів на тему «Германістика в транскультурній перспективі».

З’їзд розпочався з привітання президента Асоціації українських германістів, завідувача кафедри міжкультурної комунікації та перекладу Львівського національного університету імені Івана Франка А. Паславської.

У звʼязку з війною частина доповідачів не змогла бути присутньою на зʼїзді, тому конференція проходила в змішаному форматі.

Після пленарного засідання роботу продовжили в секціях. За круглим столом відбулася дискусія «Україна і Німеччина в історичному контексті».

На структурованих воркшопах для вчителів піднімали питання мотивації учнів на уроці іноземної мови за допомогою підручників різних видавництв та нових медійних ресурсів.

Не оминули увагою і тему війни. Небайдужі студенти Львівського національного університету імені Івана Франка займалися висвітленням правдивих подій російсько-української війни в медіапросторі, перекладаючи та поширюючи інформацію двадцятьма мовами світу.

Учасники конференції  О.М. Дяків та У.І. Манько