Випускник СШ №2 Орест Каракевич. Історія героя

Виходячи із реалій сьогодення, виховання патріотично свідомої молоді, є, мабуть, одним із найважливіших завдань школи. Можна говорити дуже багато про гідність, мужність, відвагу і жертовність українського народу, але наочний приклад говорить більше, аніж все інше. Тому в нашому ліцеї взялися реалізовувати масштабний проєкт "Випускники і батьки ліцею №2 у боротьбі за волю України ". Його метою є знайомство учнів із тими особистостями, які мають безпосереднє відношення до нашого навчального закладу і які особливо доклалися  до збереження незалежності України на сучасному історичному етапі. Саме в рамках цього проєкту 30 листопада відбулася зустріч учнів із секретарем Дрогобицької міської ради, лікарем, колишнім бійцем добровольчого батальйону "Айдар" та ЗСУ, випускником нашого ліцею Орестом Каракевичем.

Дата зустрічі була вибрана не випадково.  Жорстоке побиття студентів на Майдані в ніч на 30 листопада - подія, що докорінно змінила життя тисяч українців, у тому числі й нашого героя.

Зустріч пройшла в теплій невимушеній обстановці, поєднавши відеопрезентацію біографії Ореста і прямий діалог з молодою аудиторією. Готуючи відеорепортаж  учні 8-Б класу провели справжню пошукову роботу,  залучивши дитячі та юнацькі світлини, фото із Майдану та передових,  а також вирізки із окремих телепередач. Справжньою несподіванкою для нашого гостя стали інтерв'ю із класним керівником Аллою Євстахіївною Блищак та його рідними: мамою Роксоляною  та сестрою Христиною,  які поділилися своїми найцікавішими спогадами та моментами із Орестового дитинства. Було несподівано і приємно для Ореста Юрійовича й пізнавально для учнів. 

Чи була зустріч результативною? Без сумніву! Свідченням цього став цілий ланцюжок питань, які діти наввипередки ставили гостю! 

Чи варто проводити такі зустрічі? Неодмінно!  Молоде покоління повинно знати, що героями стають звичайні люди, які, так як і вони, вчилися,  виступали, брали участь в олімпіадах, мали свої перемоги й невдачі, які живуть  разом з ними в одному місті, можливо, навіть по сусідству, але готові зробити усе, щоб відстояти незалежність своєї України, гідність та свободу її народу!

Одним із них є Орест Каракевич, який робив усе, щоб Україна була,  і продовжує працювати,  щоб вона стала сильною і заможною державою!

Зоряна Яким, організатор зустрічі