Участь у проєкті «The World’s Largest Lesson»

Участь у проєкті «The World’s Largest Lesson»

«The World’s Largest Lesson» («Найбільший урок у світі»)— це міжнародний проєкт всесвітньої ініціативи ЮНІСЕФ, реалізований AIESEC Ukraine. Його мета – ознайомлення з Цілями Сталого Розвитку, щоб діти та молодь і в Україні знали про Глобальні цілі й почали робити свій внесок у їх досягнення.

2 листопада я разом з Настею Овчаренко та Мирославою Степанівною мали можливість побувати у Львові на тренінгах цього проєкту. Спершу нам у загальному розповіли про нього, про Цілі Сталого Розвитку і кожну мету зокрема, а їх – сімнадцять, і кожна варта уваги! Ми отримали професійні поради, як покращити свої ораторські здібності та працювати з дітьми, познайомилися з активною молоддю, а також отримали офіційний сертифікат.

Від бізнесмена та громадського діяча Ігоря Дулина ми дізналися, що вже восьмий рік поспіль він разом зі всіма охочими висаджує дерева. Таким чином можна відновити вирубані ліси та забезпечити себе киснем.

Куратор із компанії PWC Антоніна Курець розповіла про самопрезентацію та важливі деталі при складанні резюме і проходженні співбесіди. І хоча ми ще не закінчили школу, але вже знаємо, що потрібно обов‘язково повідомляти про лідерство, активну громадську роботу та проєкти, в яких брали участь. Спікер Ірина Снітинська, дала поради, як добре підготуватися до публічних виступів, ознайомила нас зі структурою презентації та розповіла, як зацікавити слухача.

Американка Крісті Уільямс подала основну інформацію щодо 12 і 13 пункту цілей: «Відповідальне споживання» та «Боротьба зі зміною клімату». Також вона поділилась секретами успішного проведення уроку, оскільки після цих тренінгів ми повинні провести урок для учнів нашого ліцею, на якому за 45 хвилин познайомити дітей із Цілями Сталого Розвитку.

А на завершення ми розмовляли з Іваном Жоглом про те, що часто старі речі можна не викидати, а переробляти, він продемонстрував нам цікавий приклад на дерев‘яних виробах.

Ми задоволені, що мали можливість провести цей день в УКУ разом з такими крутими спікерами, а також познайомитися з новими людьми, з якими й далі будемо продовжувати спілкуватися і співпрацювати.

Анастасія Гавришук, ліцей №2