Без змін – ніяк

Надихати і дарувати позитив! Це нове завдання педагога стало гаслом курсів підвищення кваліфікації « Вивчення Державного стандарту початкової освіти НУШ» від ЛОІППО для вчителів початкових класів міста та району, які тривали тиждень (04.10-08.10.2021р.) на базі Ліцею №2 Дрогобицької міської ради Львівської області. Організувала та провела навчання у змішаному форматі супервізор, тренер-педагог, експерт, вчитель початкових класів ліцею №2 м. Дрогобича Чайківська Ольга Федорівна.

Власний досвід – цінний інструмент та внутрішня опора для вчителя. Саме так ми отримували знання на курсах. Випробовували все на собі. А тем для цього вистачало!

Працювали над питаннями важливості командної роботи для реалізації діяльнісного підходу та практично його застосовували; розглядали особливості діяльності вчителя початкових класів в умовах інклюзивного навчання. Один із модулів був присвячений використанню цифрових середовищ, професійних онлайнових спільнот та відкритих електронних ресурсів для професійного розвитку. Говорили про досвід поєднання онлайн- і офлайн-уроків у початковій школі, які методики доцільно використовувати, а також дискутували щодо питання оцінювання результатів навчання учнів. Неабияку увагу привернуло формувальне оцінювання, яке жваво обговорювалося у групах. 

Підсумковий день навчання, дистанційний, був рефлексійним. Педагоги ділилися не тільки тим, що їм найбільше запам'яталося з курсів, але й тим, чого, з власного досвіду, можуть навчити своїх колег. Тепла атмосфера, набутий досвід та яскраві емоції, які ми отримали від курсів, залишаться у нашій пам’яті.

Фіголь Ірина