Конференція Асоціації українських германістів

24-25 вересня 2021 року пройшла ХХVIII міжнародна наукова конференція АУГ «Германістика та виклики часу: інтердисциплінарність, інтернаціоналізація та дигіталізація", яка відбулася у Львівському національному університеті імені Івана Франка за підтримки Міністерства освіти і науки України, Німецької служби академічних обмінів, Австрійської служби академічних обмінів у Львові, Фонду Ганса Зайделя в Україні, Гете-Інституту.

У вітальній доповіді Президентки АУГ Алли Паславської та доповідях зарубіжних гостей конференції доктора Міхеле Вангі, доктора Ірем Атасой було окреслено перспективи інтернаціоналізації та дигіталізації.

У рамках пленарного засідання були представлені доповіді провідних германістів та професорів. Серед них проєкти  Наталії Паламар «Комікси про будні під час пандемії коронавірусу: вдома та в німецькомовних сусідів», Тетяни Сопіли «Метаморфози» (переклад) та «100 років Софі Шолль», що містить у формі короткого есе думки української молоді з нагоди ювілею засновниці мирного руху опору «Біла троянда» Софі Шолль. Важливою темою була дигіталізація на уроках іноземної мови, її переваги та недоліки.
Процеси глобалізації, які відбуваються в сучасному світі, змушують активізувати роботу педагогів, щоб забезпечити гідне місце німецької мови як іноземної в Україні. Більш детально та практично було розглянуто ці питання на воркшопах, де учасники змогли презентувати свій досвід роботи та проаналізувати важливі моменти.

Вчителі німецької мови ліцею №2 Манько У.І., Юрчак І.М., Дідик Н.Б.