«Мовна мозаїка»

Цьогоріч, впродовж тижня, учні 2-Б та 2-В класів барвисто і цікаво, урочисто і буденно вшановували рідну мову. Незабутнім виявився сам День української писемності та мови.

Куди тільки нас не запрошувала Мова?!

Побували ми у її палаці, де, наче у театрі, переглянули відеовиставу «Цікаві факти про мову». У загадковому залі «Загадки про мову» надовго ми не затримались, бо виявились дуже кмітливими. Далі нас очікував «Лабіринт мудрослів’їв», який ми пройшли швидко та успішно. Гостювали у «Незвичайної математики», яка пригощала нас смачними словами, утвореними нами ж за допомогою букв, складів та математичних знаків. Та смакувати довелось не усім! І щоб підняти нам настрій, Мова жартувала з нами у залі «Загадки-жарти», після чого ми зустрілися з казковими героями і влаштували справжні «Казкові перегони». Було ще багато незвичайних мовних сюрпризів, усього й неописати!

Наша мандрівка – це прекрасна командна гра, у якій перемогу здобули УСІ, гра, яка ,мов річка, вилилася у «мовну мозаїку».

А у подяку Мові за чудову подорож, ми емоційно та піднесено декламували про неї вірші, римували, подарували свої малюнки.

Ми ще більше її полюбили, будемо вивчати і берегти!

Ірина Фіголь