Ліцей №2 Дрогобицької міської ради долучається до проєкту SELFIE

Ліцей №2 Дрогобицької міської ради Львівської області подав заявку на участь у проєкті SELFIE.

SELFIE – інструмент, який покликаний оцінити рівень цифровізації закладу освіти, його цифрова фотографія. Рівень цифровізації визначається за результатами опитування учнів, педколективу та адміністрації закладу.

Отримані результати аналізуються системою, після чого заклад освіти отримує індивідуальний динамічний звіт. Цей онлайн-інструмент не вимірює та не порівнює знання чи навички користувачів, не оцінює та не порівнює заклади освіти між собою. Він використовується лише для самоаналізу стану цифровізації та ефективності використання цифрових технологій у конкретному закладі освіти.

Оцінювання проводиться за 8 напрямками:

  • інфраструктура й обладнання;
  • підвищення кваліфікації;
  • викладання і навчання;
  • оцінювання;
  • цифрова компетентність учнів;
  • лідерство та ін.

Впровадження SELFIE на Львівщині має на меті об’єктивно оцінити рівень цифровізації освіти області; сприяти цифровій трансформації закладів ЗЗСО, ЗПТО, ЗПФО; створити сприятливі умови для формування цифрового освітнього середовища області побудованого з урахуванням потреб і можливостей ЗО та учасників освітнього процесу.

Активна фаза опитування розпочнеться на початку березня і триватиме до 6 квітня. Звіти з результатами опитування заклад отримає до 1 травня. 

Надалі робота з SELFIE не припинятиметься і наприкінці наступного навчального року повторне опитування дозволить оцінити динаміку змін.

Проєкт завершиться у червні 2024 року.