Борімося – поборемо!

І плач, і біль, і злість, і віра в перемогу… Саме такі почуття переповнювали всіх, хто був присутній на скорботному заході в актовій залі нашого ліцею, присвяченому Героям Небесної Сотні і вже другій річниці з початку повномасштабної війни з росією. Герої Небесної Сотні 10 років тому першими заплатили найвищу ціну. Першими. Та не останніми… Війна  продовжує свої криваві жнива.

Віче-реквієм вкотре нагадало кожному глядачеві про ту високу ціну свободи. Талановиті ліцеїсти віршованими рядками,  піснею, танцем спробували передати свій біль та свою гордість за наш незламний народ . Дякуємо учням 9-Г класу за клопітку роботу, з якою вони гідно справилися. Зворушували до сліз танцювальні композиції учасників ''Калинового цвіту'', торкали душу чутливі пісні у виконанні вокального ансамблю дівчат. Дякуємо і Пупіну Мартину – юному актору з 4-В класу.

Учні переглянули кадри архівної відеохроніки, хвилиною мовчання пом’янули героїв війни – випускників нашої школи, які віддали своє життя за волю неньки України.

Пам'ятаємо. Боремося. Переможемо!

Перегляньте світлини та відео з цієї події і прочитайте зворушливі рядки зовсім нового вірша нашої  колишньої вчительки Лесі Дешевої, який вона присвятила пам’яті Героя Олега Дяківа:

 

Рання весна. Ти ще наче не прошена.

Лютий кривавить. Війна запорошила

Запахом диму згорілої хати.

Третій вже рік. Відійшло так багато.

 

На цвинтарях - прапори на могилах.

А на світлинах - обличчя щасливі.

Ще молоді. Ось лежать, неціловані.

Синім барвінком тепер облюбовані.

 

Хлопці - на службі в Небесному війську.

Хоч ви далеко, до серця так близько.

Свічки тремтять на веснЯному вітрі.

Проліски перші цілуються з світлом.

 

Рання весна. І надія жевріє,

Хоч  розбомбили в Гостомелі "Мрію".

В серці народу  - вогонь невмирущий.

Коло історії двигає Сущий.

 

Крига безвиходу скресла з Майданом.

Весно, вітаємо з подихом раннім.

Тільки не вдар по надії морозами,

А прогрими великодніми грозами.