“Щедрі вечори у ліцеї” (різдвяний табір 16.01-18.01)

Що ж як не коляда та щедрівка може об’єднати нас у стінах рідного ліцею на зимових канікулах?  Саме під  таким гаслом відбувся різдвяний табір «Щедрі вечори у школі».

Розпочали діти цей цікавий день зі складанки «Відшукай традиційний український одяг», Катерина Іванівна та Ірина Миколаївна проаналізували помилки учнів, розказали про автентичне українське вбрання та познайомили дітей з поняттям «шароварщина». Наталія Петрівна провела для наших школярів чудову майстерку «Оздоблення банок на освячення води», у яких вже 19 січня учні освячуватимуть воду.

Другий день ми слухали презентацію «Слов‘янська історія Різдва», де Катерина Іванівна розповіла про давні традиції та атрибути одного з найважливіших праукраїнських свят. У класі панувала атмосфера справжнього кінотеатру, коли діти переглядали чудовий український фільм-казку «Пекельна хоругва, або Різдво козацьке». Сюжет казки перегукується із сучасною боротьбою України за волю, адже Чорт хоче заволодіти душею козака і таким чином стерти славетних воїнів з лиця землі. Та козаки вибороли перемогу. Вважаємо це дуже символічним та чекаємо основний тріумф у 2023. Зрештою усі посмакували смачною кутею, яку приготували Наталя Петрівна та наші учні.

Табір «Щедрі вечори у ліцеї» завершили веселими стартами та різдвяним квестом! Іван Степанович, Микола Петрович та Роман Васильович організували для учнів справжні змагання та командні ігри!  Звичайно не залишили ми наших учнів без випробувань на кмітливість і креативність! У різдвяному квесті на них чекали «смачні» пазли, відгадування колядок та щедрівок за емотиконами, конкурс «Ким я був у вертепі?» та створення власної колядки. Усі отримали свої почесні святкові грамоти та багато позитивних емоцій!

Сподіваємося, що ці 3 дні для п‘ятикласників і шестикласників були одні з найяскравіших на цьогорічних зимових канікулах!

 

Уляна МАЛАНЯК

Ірина СКОЧУК

Вікторія СТЕЛЬМАХ

Катерина МАЛИШ

Наталія ВЕРЕТКО

Іван ФЛЯГА

Микола ДУНДЕР

Роман МИХАЛЬЦЕВИЧ