Тобі, мій Дрогобиче…

Місто, де ти народився, — це завжди впізнавані до дрібниць вулиці, світло мерехтливих ліхтариків на центральній площі та стіни рідної школи.

Традиційно Ліцей N2 святкує День рідного міста Дрогобича «Тижнем рекордів» та різноманітними заходами. Цьогоріч тиждень почався з рекордів «Найдовше волосся» та «Найбільша кількість віночків з осінніх квітів». Учениці з захопленням зібралися, аби виміряти свої коси та перевершити рекорди минулих років. Позмагалися класи й у плетенні віночків, адже ця традиція сягає віковічних традицій українців, які вкладали у добір квітів сакральний сенс. Цього року шанування традицій наших предків набуло унікального значення, оскільки ми усі щодня об‘єднуємося на ґрунті вічних цінностей та єдиної мети. Рекорд «Найдовший вишиваний рушник» став символом єднання усіх нас пліч-о-пліч задля підтримки та перемоги.

Але учні розуміють, що перемогу важливо наблизити якнайшвидше і повернути усіх Героїв у рідні домівки, тому 21 вересня разом з батьками та учителями організували благодійний ярмарок «Нашим  воїнам — наша подяка», виручені кошти з якого будуть надіслані на потреби ЗСУ.

А «Тиждень рекордів» продовжується і попереду ще чекають спортивні рекорди, математичні та традиційний рекорд на найбільшу кількість косичок. Далі буде…

Ірина Мицак