Різдво в Європі

Після трьохрічної перерви відновилися зустрічі шкіл-партнерів з німецького міста Мандельбахталь, польського міста Ланцут та Дрогобича. Місцем зустрічі традиційно став екологічний осередок Шпонс Гаус у містечку Ґерсгайм (федеральна земля Заарлянд, Німеччина). 

Про те, як святкувати Різдво, даруючи близьким та друзям не лише матеральні речі, а свій час, дискутували учасники тринаціонального проєкту «Різдво в Європі». Учні ознайомилися із 17-ма цілями сталого розвитку, що були ухвалені на Саміті ООН і спрямовані на те, щоб покінчити з бідністю, захистити планету і забезпечити мир і процвітання для всіх людей у світі.

 Учасники проєкту здійснили поїздку до однієї з європейських столиць Стразбургу(Франція), побували у Раді Європи, здійснили екскурсію до міста Заарбрюкен, а також познайомилися зі школою, учні якої брали участь у проєкті.

 Завершенням програми перебування став святковий вечір, на якому звучали колядки країн-учасників, представлялися традиції святкування Різдва та відбувся обмін подарунками.

Спільне виконання учасниками та гостями дійства коляди «Свята ніч, тиха ніч» створило святкову атмосферу наближення Різдва.

Учасники проєкту