Тиждень української мови розпочався!

Традиційно напередодні Дня української писемності і мови в нашому ліцеї №2 м.Дрогобича розпочинається Тиждень рідної мови. Не став винятком і цей складний рік, адже українська мова сьогодні на передньому вістрі боротьби з російським агресором. Нарешті переважна більшість наших співгромадян чітко усвідомили, шо без рідної мови немає і народу.

Тиждень мови стартував відразу з кількох заходів. Учні 5-В класу, узявши участь у мовознавчій грі "Словоманія",  дізналися чимало нових слів і ще раз переконалися, що красива й багата  рідна мова  - наш скарб, без якого не може існувати ані народ, ані Україна.

Весело та з користю провели час учні 6 –А класу, продемонструвавши вміння розшифровувати афоризми, які "сховалися" за смайлами та піктограмами. Шестикласники охоче розв'язували цікаві завдання, пригадуючи фразеологізми, народні прислів'я та приказки. Так співпало, що в 6-А класі 8 листопада ще був і День хустки, що надало мовному змаганню додаткового колориту.

Пізнавальні веб- і фотоквести, присвячені цікавинкам української мови, провели учні 8-Б і 8-В класів. Як усе це було, ви можете собі трішки уявити, переглянувши нашу добірку світлин. А Тиждень рідної мови продовжується…

Ігор Качмарик, Любов Овчаренко, Леся Лучків