20 березня – Всесвітній день Землі

Свято запроваджене з ініціативи Організації Об’єднаних Націй. Цю дату обрали не випадково: 20 березня знане як день весняного рівнодення – символ пробудження природи та початку нового кола її розвитку. Мета цього дня – звернути увагу на важливість бережливого ставлення до планети. У цей день проводиться безліч екологічних заходів. Саме тому вчителі спільно з учнями організували природничий цикл майстерок до Всесвітнього дня Землі, який пройшов під гаслом "Врятуймо нашу планету разом".

Учі 5-х класів охоче об'єдналися та проявили ініціативу у створені різноманітних проєктів. На першому уроці учні 5-г класу мали можливість створити моделі Землі за допомогою повітряних кульок та приклеїти на них усі материки, які діти вже вивчили на уроках "Пізнаємо природу". "Юні рятівники планети" - лепбук у виконанні учнів 5-а класу, які дуже перейнялися проблемою сортування відходів. Учні 5-в класу створили класну оранжерею під назвою "Квіти незламності", де кожен мав змогу посіяти насіння чорнобривців. Діти охоче долучилися, адже кожен хотів проростити свою любов до планети Земля.

Учні 6-Б класу поділившись на творчі групи виготовляли макет для привернення уваги до екологічних проблем Землі під назвою «Врятуємо планету від сміття». 8-Б клас провів екологічний квест на шкільному подвір’ї до цієї дати, учні весело розв’язувати завдання на кожній станції квесту. Під час його проходження дізнались цікаву інформацію про екологічні проблеми людства та отримали знання про те, скільки часу потрібно сміттю, щоб розкластись. Учні 6-А класу виготовляли листівка із насіння квітів під чудовою назвою «Прорости мою любов до Землі». Нехай із першими паростками цих квітів буде збільшуватись і проростати наша любов і піклування до колиски життя.

Для 7-А класу було проведено гру «Світ природи очима школярів» Це гра де кожен учасник показав  всі свої знання про Землю і зміг позмагатись із суперниками з інших команд. Під час цієї гри були проголошені важливі  теми про бережливе ставлення до природи, адже «Людина - дитя природи».

Не забуваймо, що майбутнє нашої планети - у наших руках!

 

Стельмах Вікторія Романівна

Маланяк Уляна Михайлівна

Дуда Тетяна Василівна